Makkelijk geld besparen met deze 4 tips

Steeds meer mensen hebben moeite om iedere maand rond te komen. Je wilt natuurlijk niet in de problemen komen en daarom is het verstandig om de volgende tips door te nemen om eenvoudig geld te kunnen besparen.

1. Neem wat vaker de fiets

De meeste mensen hebben een fiets maar gebruiken hem nauwelijks. Zelfs voor kleine ritten wordt de auto gebruikt. Juist dat kost een hoop benzine dus neem eens een keer de fiets. Je kunt zo makkelijk tientallen euro’s per maand besparen!

Verder zorgt de buitenlucht en het actief zijn ook voor een boost voor je gezondheid.

2. Maak een moestuintje

Iedere week als we boodschappen gaan doen zien we dat de prijzen van groente en fruit opnieuw gestegen zijn. Om hierop te besparen kun je ervoor kiezen om een moestuintje te maken. Dat kan in de tuin maar ook op het balkon.

Het kweken van groente en fruit is eenvoudig en je bespaart er direct een heleboel mee.

3. Neem een sim-only abonnement

Iedere twee jaar rondlopen met de nieuwste smartphone is natuurlijk hartstikke gaaf maar het kost je maandelijks wel een heleboel geld. Doe wat langer met je telefoon of schaf een los toestel aan dat wat goedkoper is.

Combineer dit met een sim-only abonnement en je houdt iedere maand veel meer geld over.

4. Zeg overbodige abonnementen op

Het blijkt dat veel huishoudens abonnementen hebben lopen dat eigenlijk helemaal niet gebruikt wordt. Misschien heb jij wel meerdere video streaming abonnementen zoals Netflix, Videoland en Disney+. Zeg er twee op, en behoudt er één.

En wat dacht je van het Spotify Premium abonnement? heb je dat echt nodig of is het ook mogelijk om muziek op een alternatieve manier te luisteren?

Plaats een reactie